Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – De politie heeft zaterdag 14 november in Roosendaal een 24-jarige inwoner uit die stad aangehouden voor het bezit, vervoer en de handel van verdovende middelen, in dit geval henneptoppen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen op de A58 een auto rijden waarvan uit de politiesystemen bleek dat deze al eens was opgevallen in een verdachte situatie. De agenten besloten de auto even te volgen en zagen toen dat hij bij Roosendaal de snelweg verliet en op de Boulevard bij een rijtje garageboxen stopte. Daar besloten ze een verkeerscontrole te doen.

Sterke hennepgeur
Tijdens de controle roken ze een sterke hennepgeur. Ze zagen op de achterbank van de auto twee grote volle vuilniszakken liggen en ze hadden het vermoeden dat de geur daar vandaan kwam. Bij controle bleken de vuilniszakken gevuld met gesealde zakken met henneptoppen. In totaal bijna 10 kilo en een straatwaarde van ongeveer 30.000 euro.

De bestuurder werd aangehouden, de auto en de hennep in beslag genomen. Bij nader onderzoek in de auto werd nog een verborgen ruimte aangetroffen. Dit soort ruimtes worden altijd later ingebouwd met het doel geld, drugs of wapens aan het zicht te onttrekken. In dit geval was de verborgen ruimte leeg. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de hennep.

Advertentie