Foto: Christian Traets

Op de Vincentiusstraat is een 22-jarige Roosendaler aangehouden. Hij had kort voor zijn aanhouding een agent met de dood bedreigt.

De man, een bekende van de politie, werd zaterdag 25 juni rond 21.35 uur op de Ludwigstraat door een motoragent aan de kant. Kort daarvoor was hij bij de spoorwegovergang op de Kade tussen de gesloten spoorbomen doorgereden. Vervolgens ging de man er met hoge snelheid vandoor. De motoragent zette de achtervolging in. Op de Ludwigstraat zette hij zijn auto aan de kant. De diender deelde hem mee dat zijn rijbewijs wegens gevaarlijk rijgedrag direct werd ingevorderd. Daarop bedreigde de 22-jarige Roosendaler de agent met de dood: ‘Ik rij de motorrijders dood en jou als eerste.’

Aanhouding en achtervolging
Voor deze bedreiging werd de man aangehouden. Hij wist echter te voet te vluchten, maar kon door twee agenten op de Vincentiusstraat worden opgepakt. De verdachte is afgevoerd naar het politiebureau en daar ingesloten voor verder onderzoek.  De agent heeft aangifte van bedreiging tegen de man gedaan.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

Advertentie