Foto: Christian Traets

Dinsdagavond is een 17-jarige jongen in de Lindenburg aangehouden vanwege aanhoudend overlastgevend gedrag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) van de gemeente Roosendaal constateerden dat een groep jongeren op straat stond te schreeuwen, met scooters aan het scheuren was en er stenen werden gegooid. Nadat de situatie rustig leek te worden nam de overlast toch weer toe en werd de politie gealarmeerd. De grootste raddraaier is aangehouden en zijn ouders zijn ingelicht over zijn wangedrag.

Burgemeester Niederer: “Een stevige aanpak van jeugdoverlast in de wijk Langdonk vraagt om een tactisch en doordacht evenwicht van preventie en repressie. Het is in het gezamenlijke belang van bewoners, gemeente, politie en jongerenwerk om een veilige, rustige en prettige leef- en werkomgeving te creëren. Zoals toegezegd aan de desbetreffende bewoners en in de raadscommissie bestuur zitten wij pal bovenop deze situatie. Ik verwacht dat de ouders van deze jongen nu ook hun verantwoordelijkheid nemen.”

Preventie
Er vinden doorlopend controles plaats door het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Roosendaal en de politie. De afgelopen zomermaanden hebben er, ook in de nachtelijke uren en in burger, observaties plaatsgevonden. Verder zijn de jeugdhulpverleningsorganisatie, welzijnsorganisatie en woningbouwvereniging actief in de wijk Langdonk, en zeker rondom het gebied Lindenburg.

Net na de zomer van dit jaar hebben de gemeente Roosendaal, politie en de jongerenhulpverlening in samenspraak met bewoners gekeken naar het treffen van maatregelen in het openbaar gebied direct rondom de appartementencomplexen om de overlast verder te verminderen.

De inzet van intensieve surveillances in het gebied heeft nu geleid tot het aanhouden van de grootste raddraaier. Momenteel bekijkt burgemeester Niederer de mogelijkheden om de desbetreffende jongen een gebiedsverbod op te leggen.

Advertentie