Foto: Christian Traets

Zaterdagavond zijn in de Reginadonk en de Beetslaan twee jongens aangehouden voor een woninginbraak in de Amethistdijk.

De inbraak werd rond 20.45 uur ontdekt door een buurtbewoner. Hij zag een raam van de woning openstaan en wist dat de bewoners niet thuis waren. De alerte man belde onmiddellijk de politiemeldkamer.

Aanhoudingen
Diverse politie-eenheden gingen richting de omgeving van de Amethistdijk. Zij zochten onder andere met honden naar de daders van de woninginbraak. Rond 21.30 uur zag een agent in de Reginadonk een jongen. Hij werd aangehouden, maar verzette zich hevig. Ook bemoeiden enkele bekenden van hem zich met de aanhouding en probeerden deze te belemmeren. Toen meer agenten in de Reginadonk arriveerden, kon de jongen worden aangehouden. Een tweede jongen werd rond 21.40 uur in de Beetslaan aangehouden. Beide jongeren zijn 16-jaar oud en afkomstig uit Roosendaal. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar ze zondag aan de tand worden gevoeld.

Politie zoekt man en dochter
Tijdens het onderzoek spraken agenten met twee getuigen, die kort werden gehoord. De politie is nog op zoek naar deze man met zijn dochter, die de hond aan het uitlaten waren op de Smaragddijk. Bel 0900-8844 en vermeld zaaksnummer 2015073324.

Drie woninginbraken
Zaterdagavond zijn bij de politie in Roosendaal drie inbraken gemeld, namelijk in twee woningen in de Amethistdijk en een inbraak in een woning aan de Sportstraat.

Advertentie