In de nacht van zaterdag op zondag, om ongeveer 01:30 uur, heeft de politie een 18-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden, omdat hij een gevelruit van een winkelpand aan de Raadhuisstraat in Roosendaal heeft vernield.

Dienstdoende agenten zagen dat er wat commotie was in de Raadhuisstraat in het centrum van Roosendaal en zij zijn eens gaan kijken wat er aan de hand was. Daar bleek dat de 18-jarige jongeman de kroeg uit gezet was door een portier, nadat er in die kroeg een akkefietje was geweest. Door zijn vrienden werd de jongeman nu overgehaald om lekker naar huis te gaan. Dat kregen de vrienden ook voor elkaar. Toen zij door de Raadhuisstraat liepen, vond de 18-jarige jongen het kennelijk toch nog nodig om een ruit van een winkelpand in te trappen. Hierop is hij direct aangehouden door de agenten.

Door de eigenaar van het pand is aangifte gedaan van de vernieling. De kosten van een nieuwe ruit zijn nog niet bekend. Een glaszetter is uit zijn bed gebeld voor het afdichten van het raam. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij vanmorgen een verklaring afgelegd. Hij zal waarschijnlijk snel weer op vrije voeten gesteld worden.

Advertentie