Dinsdag werd door het districtelijk hennepteam diverse locaties in het politiedistrict De Markiezaten (omgeving Bergen op Zoom en Roosendaal) onderzoek gedaan naar hennepkwekerijen.

Resultaten

  1. In een woning aan de Paasdijkstraat in Poortvliet, werden verdeeld in twee ruimtes een hennepkwekerij gevonden met ruim 300 oogstrijpe hennepplanten. De hennepkwekerij en diverse materialen werden in beslag genomen. In verband met diefstal van elektriciteit werd de woning van het netwerk afgesloten.
  2. In een woning aan de Zwaanhoefstraat in Roosendaal werden in de garage en op zolder een hennepkwekerij aangetroffen met daarin 310 oogstrijpe hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat hier eerdere oogsten waren geweest. Ook deze hennepkwekerij werd in beslag genomen en ontmanteld. Ook in deze woning werd de elektriciteit illegaal afgenomen van het netwerk.
  3. In een tweede woning aan de Zwaanhoefstraat werd ook een hennepkwekerij aangetroffen met 270 hennepplanten. Ook deze kwekerij werd in beslag genomen en ontmanteld. Ook hier bleek dat er een eerdere oogst was geweest en werd de elektriciteit illegaal afgenomen van het netwerk. De verhuurder van de woning heeft de huur van de woning opgezegd zodat de huurder op zoek moet naar een nieuwe woonruimte.
  4. In een woning aan de Gelegbaan in Halsteren werd een hennepkwekerij aangetroffen waaruit recent 160 hennepplanten waren geoogst. De kwekerij werd in beslag genomen en ontmanteld. Uit onderzoek bleek dat ook hier eerdere kweken waren geweest en werd de elektriciteit illegaal afgetapt.
  5. In een woning aan de Verweylaan in Roosendaal werd een hennepkwekerij aangetroffen met 210 hennepplanten. De kwekerij werd in beslag genomen en ontmanteld. Uit onderzoek bleek dat ook hier eerdere kweken waren geweest en werd de elektriciteit illegaal afgetapt.
  6. In een bedrijfspand aan de Sluisweg in Heijningen werd een hennepkwekerij aangetroffen met 294 hennepplanten. De kwekerij werd in beslag genomen en ontmanteld. Uit onderzoek bleek dat ook hier eerdere kweken waren geweest en werd de elektriciteit illegaal afgenomen.

Op de locaties is niemand aangetroffen en zijn geen verdachten aangehouden. Alle panden waarbij de elektriciteit van diefstal afkomstig was, werden afgesloten van het energienetwerk. Om weer op het energienetwerk aangesloten te kunnen worden, moeten de verdachten eerst de rekening van het energiebedrijf betalen. Alle waardevolle goederen voor de hennepkweek werden in beslag genomen ter vernietiging. De in beslag genomen hennep is inmiddels vernietigd.

Blijf verdachte situaties melden
De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat plantages vaak stankoverlast veroorzaken, brandgevaar opleveren en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Heeft u tips over de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Bel dan de politie via 0900-8844. Ook kunt u bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Advertentie