GEZOCHT: Daders straatroof 79-jarige vrouw in Roosendaal

1526

ROOSENDAAL – Een 79-jarige Roosendaalse wordt op dinsdag 5 december 2017 omstreeks 12.40 uur in een brandgang achter de woningen aan de Pieter Brueghelstraat op gewelddadige wijze beroofd van haar portemonnee.

Twee vrouwen volgen het met een rollator lopende slachtoffer vanaf een supermarkt de brandgang in en pakken haar daar vast. Ze houden het slachtoffer aan de praat en stelen haar portemonnee. In de straat rijdt op dat moment een goudbruine Hyundai met daarin twee mannen die stopt bij de brandgang. Mogelijk horen zij bij de dievegges.

Het slachtoffer deed boodschappen bij de Jumbo in Roosendaal. Zij liep achter haar rollator terug naar huis en ging de brandgang achter haar woning tussen de Pieter Bruegelstraat en het Jordaensplein in. Ze had al opgemerkt dat er twee vrouwen achter haar liepen. In de brandgang voelde ze dat dat iemand haar vastpakte en aan haar schouder trok. Hierdoor raakte zij het zicht kwijt op haar tas die op haar rollator stond. In haar tas zat haar portemonnee. Ze zag dat de twee vrouwen, die eerder achter haar liepen, bij haar stonden. Een van die vrouwen vroeg om haar postcode. Hierna liet een van de vrouwen het slachtoffer weer los. Het slachtoffer kwam er kort daarna achter dat haar portemonnee weg was. In de portemonnee zat wat contant geld en een bankpas.

Een getuige zag rond die tijd een goudbruine SUV Hyundai Tucson waar een man uitstapte die vervolgens de brandgang in liep. Toen die getuige hem aansprak zei de man in het Engels “I’m looking for number 101” De getuige vond dit raar, want voor een huisnummer hoef je niet in een brandgang te zijn. De man ging terug naar de auto en getuige zag dat er een andere man achter het stuur zat. Mogelijk hebben deze mannen iets met de straatroof te maken, het voertuig betrof een goudkleurige Hyundai Tucson. De man had een licht getint uiterlijk. Hij had een baardje en een snorretje. Hij had kort donker haar. Hij droeg geen jas, maar een grijze trui met een donkere broek.