GEZOCHT: Daders plofkraak Juwelier in Roosendaal (video)

335

ROOSENDAAL – In de nacht van maandag 28 februari op dinsdag 1 maart 2022 pleegden omstreeks 03.55 uur vier daders een plof-/snelkraak bij juwelierszaak Siebel aan de Rosada in Roosendaal.

De daders rammen eerst met een auto, een rode Peugeot 107, een van de toegangspoorten van het terrein. Daarna rijden ze met twee scooters naar de juwelierszaak. De bestuurder van de auto neemt plaats achterop één van die scooters. Ze verschaffen zich de toegang tot de winkel door een explosief bij de deur tot ontploffing te brengen.

in eerste instantie gaan drie mannen met big shoppers naar binnen. Gewapend met hamers / mokers laten ze weinig heel van de vitrines en pakken wat ze pakken kunnen. Op beelden van de winkel binnen zijn uiteindelijk vier gemaskerde daders te zien. Ze gaan er vandoor met een grote hoeveelheid sieraden en vluchten op de twee scooters weg in de richting van Roosendaal.

De auto, die in december vorig jaar gestolen is in Amsterdam, laten ze achter. Het voertuig wordt voor verder onderzoek weggetakeld. Het kenteken op de auto is eind februari in Amsterdam gestolen.

Advertentie