GEZOCHT: Daders overval op eigenaresse restaurant aan Rucphensebaan

1050

Op donderdagavond 26 februari 2015 wordt de eigenaresse van restaurant ‘Kookpunt’ aan de Rucphensebaan op een parkeerplaats overvallen.

Na het afsluiten van de zaak praat de vrouw nog wat met een aantal medewerkers en loopt dan naar haar auto en stapt in. Ze legt haar Gucci tas, met daarin o.a. de dagopbrenst van het restaurant, op de passagiersstoel. Dan komen de twee daders tevoorschijn die ineens naast haar auto staan. Het slachtoffer denkt dat de overvallers haar iets willen vragen en opent nietsvermoedend haar portier. Dan slaat het tweetal toe. Ze wordt vervolgens hardhandig uit de auto getrokken. Ze valt half op de grond maar weet nog net haar balans te bewaren. In paniek loopt ze snel weg. Een van de mannen grist de tas van het slachtoffer uit haar auto en dan rennen ze er samen vandoor in de richting van de Kentucky Fried Chicken langs de Rucphensebaan. Waarschijnlijk zijn ze de Dijkrand overgestoken en via het Burgemeester Godwaldtpark dat daarachter ligt verder gevlucht.

Er zijn (vage) bewakingsbeelden waar de vermoedelijke daders op te zien zijn. Meerdere getuigen omschrijven de daders als twee jonge, mogelijk Marokkaanse jongens. De eerste is een jaar of 16, 17, ongeveer 1.70m lang, hij heeft een smal postuur en droeg een zwarte glimmende jas en een zwarte Adidas trainingsbroek met witte strepen.

Zijn maat is wat ouder: rond de 18 jaar, wat langer: zo’n 1.80m, en heeft ook een smal postuur. Hij droeg een zwarte muts met daaroverheen een capuchon. Hij ging er met de handtas vandoor. In het Burgemeester Godwaldtpark is later de portemonnee teruggevonden, eigenlijk maar een paar honderd meter verwijderd van het restaurant. De eerste vraag is dan: heeft iemand dat gezien?

Maar er zijn ook enkele details die opvallen: ze gaan er lopend vandoor, dumpen de portemonnee en verdwijnen dan. Misschien in een van de woonwijken hier vlakbij? Dan rijst het vermoeden: komen ze misschien uit de buurt?

Die donderdagavond 26 februari zag een van de medewerksters rond 22.45 uur twee jongens op een bankje zitten, niet ver van het restaurant. Het lijkt er sterk op dat dat de daders waren, wachtend op het juiste moment. Nou regende het flink die avond, dus die twee moeten goed nat geregend zijn. Misschien herinnert iemand zich twee jongens die later die avond drijfnat ergens binnen kwamen?

Maar ook voor de overval kunnen ze gezien zijn. Want zoals vaker bij een overval, is de kans ook hier groot dat ze vooraf al in de buurt hebben rondgehangen om de omgeving te verkennen.

Heeft u ze gezien? Heeft u een vermoeden wie die twee jonge getinte overvallers kunnen zijn? Ze worden niet ouder geschat dan een jaar of 18. Als u iets denkt te weten, als u een vermoeden heeft, hoe klein het ook is: geef het door. Help de politie de daders te vinden. Tippen kan via 0800 6070, zonder uw naam te zeggen iets doorgeven doet u via de M-lijn op 0800 7000. Vertrouwelijk praten met iemand van het Team Nationale Criminele Inlichtingen kan via telefoonnummer 079 345 8 999.

Update
Het onderzoeksteam dat nog steeds met deze zaak bezig is heeft nieuwe vragen. Bij de overval zijn behoorlijk wat Sligro zegelboekjes meegenomen. Het gaat om volgeplakte boekjes. Deze boekjes zijn alleen wat waard als je ze inlevert. Zegt iemand dat iets? Is iemand opgevallen dat er iemand ineens veel van die kaarten had of heeft?

Advertentie