Politie - 112Roosendaal
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Een recalcitrante 21-jarige Roosendaalse winkeldief is aan de Rembrandgalerij aangehouden. De man verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie en mishandelde daarbij een agent.

Agenten kwamen op donderdag 13 april rond 18.45 uur de verdachte ophalen bij een supermarkt aan de Rembrandgalerij. De man zou daar verschillende goederen gestolen hebben. Personeel had hem aangehouden en de politie gebeld. In eerste instantie werkte de verdachte mee. Toen hij in de politieauto gezet werd begon hij te schelden en beledigen en krabde en sloeg hij een van de dienders in het gezicht. Ook kreeg de agent vuistslagen op zijn hoofd. Uiteindelijk lukte het om met meerdere agenten om de man af te voeren.

Arrestantencomplex
Bij het arrestanten complex aan de Mijkenbroek in Breda bleef de man zich verzetten. De dienders hadden het vermoeden dat de Roosendaler mogelijk onder invloed van drugs was. Uiteindelijk is er pepperspray gebruikt en werd de man rustiger. Hij is ingesloten en wordt verdachte van winkeldiefstal, belediging en mishandeling. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De agent heeft aangifte gedaan. De mishandelde agent heeft aangifte gedaan en raakte door de mishandeling gewond.

Geweld tegen politieagenten
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Advertentie