Foto: Christian Traets

Woensdagmiddag is een 41-jarige man uit Roosendaal aangehouden nadat hij een parkeerwachter van de gemeente Roosendaal tijdens de uitoefening van zijn werk ernstig bedreigd en mishandeld heeft.

De verdachte heeft die middag zijn auto zonder geldig betaalwijs geparkeerd op het Kadeplein en krijgt daarvoor van de parkeerwachter een bekeuring. Kort daarop bedreigt de man de parkeerwachter met een ijzeren staaf en slaat ermee op diens fiets onder het uitroepen van diverse verwensingen. Ook maakte hij aanstalten om de parkeerwachter te bespugen. Het slachtoffer heeft van dit incident direct aangifte gedaan bij de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte kort daarop worden aangehouden.

Handen af van medewerkers met publieke taak
De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak en treedt daar tegen op. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.

Burgemeester Jacques Niederer reageert geschokt: “Iedereen weet dat ik fysiek of verbaal geweld tegen medewerkers met een publieke taak volstrekt niet accepteer. Agressie en geweld tegen mensen, die gewoon hun werk doen, is respectloos en onacceptabel. Van mensen met een publieke taak blijf je gewoon af. Of dit nu onze ambtenaren zijn of mensen van de ambulance, brandweer, politie of de spoorwegen.”

Advertentie