Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Dinsdagochtend is een 46-jarige man uit Utrecht op het perron in Roosendaal aangehouden nadat hij een beveiliger van de NS heeft geschopt en met de dood bedreigd.

Omstreeks 07.30 uur ziet een beveiliger een man plassen op het perron. De wildplasser wordt op zijn gedrag aangesproken en om zijn identiteitsbewijs gevraagd. De man is niet van zins om dit te tonen. Ook blijkt hij geen vervoersbewijs bij zich te hebben. Als de beveiliger hem beveelt om het station te verlaten, gaat de man los. Allerlei grove scheldwoorden en doodsbedreigingen worden op de beveiliger afgevuurd. Tijdens de aanhouding deelt de verdachte enkele rake klappen uit en bedreigd de beveiliger met de dood. Daarna is de man overgedragen aan de politie.

Onacceptabel gedrag
In dit geval was er sprake van bedreiging en mishandeling. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. De beveiliger heeft aangifte tegen de verdachte gedaan.