Foto: Christian Traets

Drie minderjarige winkeldieven die op heterdaad betrapt werden bij een winkel in de Roselaar hebben een beveiliger mishandeld. Twee van de verdachten probeerden aan de beveiliger te ontkomen en sloegen hem. Tijdens de worsteling die ontstond liep de man verwondingen op aan zijn handen.

Het drietal werd woensdag 1 april rond 12.20 uur betrapt terwijl ze in de winkel verschillende goederen zonder betaling meenamen. Een medewerker was daar getuige van en waarschuwde een bewaker. De winkelbediende sprak de jongens aan, waarop twee van hen er na een worsteling met de beveiliger vandoor gingen. De derde verdachte, een 15-jarige Roosendaler, zette het ook op een lopen maar kon ter hoogte van een lingeriewinkel door een medewerkerster worden aangehouden. Daarbij probeerde de verdachte de winkelbediende te slaan. Het lukte uiteindelijk om de dief samen met een beveiliger naar de grond te werken. De jongen is vervolgens overgedragen aan de politie.

De twee andere jongens was het gelukt om te ontkomen. Ze zijn kort na de diefstal aan de Norbartlaan aangehouden. Het gaat om een 15-jarige Roosendaler en een 15-jarige jongen uit Fijnaart. Ze zijn vastgezet. Het drietal is na verhoor met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.

Advertentie