Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Burgemeester Jacques Niederer trekt de horecavergunning in van een horecagelegenheid aan de Bredaseweg in Roosendaal. De aanleiding voor deze maatregel komt mede voort uit een geweldsincident dat begin februari van dit jaar plaatsvond. Daarnaast was er het afgelopen jaar 8 keer sprake van overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening en 3 keer sprake van overtreding van de Drank- en Horecawet.

Vechtpartij
Uit informatie van de politie blijkt dat er op 2 februari 2018 een vechtpartij heeft plaatsgevonden bij de bewuste tapasbar. Daarbij waren twee personen betrokken en diverse omstanders. De politie moest tussenbeide komen. Eén van de vechtersbazen werd daarbij gearresteerd. Uit nader onderzoek kwam vast te staan dat deze vechtpartij te relateren is aan het café. De betrokkenen geweldplegers hadden de tapasbar bezocht en hadden vermoedelijk ook in de bar ruzie gekregen.

Geen activiteiten
De intrekking van de horecavergunning betekent dat er voorlopig geen horeca-activiteiten meer mogen plaatsvinden. De komende zes maanden wordt er geen nieuwe vergunning verstrekt. Het besluit is kenbaar gemaakt aan de exploitant van het horecabedrijf en de eigenaar van het pand. Op Facebook staat voor aanstaande vrijdag 2 maart een feest aangekondigd in het bewuste café. Het mag duidelijk zijn dat dit feest niet door kan gaan.

Reactie burgemeester
Burgemeester Niederer zegt in een reactie: “Het intrekken van de horecavergunning is bedoeld om te voorkomen dat de openbare orde opnieuw verstoord wordt. Daarnaast heeft de exploitant keer op keer de regels van onze APV en de Drank- en Horecawet naast zich neergelegd. Dat getuigt niet van goed ondernemerschap.”

Advertentie
BRONGemeente Roosendaal
Vorig artikelIndringer jaagt vrouw stuipen op het lijf in Roosendaal
Volgend artikel26.000 kippen omgekomen bij grote brand in kippenschuur Willemstad