Handhaving
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Burgemeester Niederer sluit een woning aan het Schuivenoord in Roosendaal voor de duur van een half jaar. In de woning werd op 27 februari jl. door de drugssquad een hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen.

Aangetroffen drugs
In het huis lag ruim 200 gram gedroogde hennep en circa 25 gram cocaïne, verdeeld over tientallen gripzakjes. Deze hoeveelheden en andere spullen, zoals een doos met ongeveer 1.000 lege gripzakjes, een weegschaal met daarop hennepresten, een spuitbusje met pepperspray en 6 bivakmutsen, duiden op de handel in verdovende middelen.

Sluiting woning
De gebeurtenissen zijn voor burgemeester Jacques Niederer aanleiding om de woning voor zes maanden te sluiten. De sluiting gaat in op 16 april 2018 en duurt tot 16 oktober 2018. Burgemeester Jacques Niederer licht zijn besluit als volgt toe: ”De sluiting van dit drugspand past in het beleid van de gemeente Roosendaal. We treden hard op tegen handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan daarbij bij mij voorop. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we de strijd aangaan tegen drugs en drugsoverlast. Ik roep de inwoners van Roosendaal op om steeds alle drugsactiviteiten te blijven melden, zodat onze drugssquad snel in kan grijpen”.

Drugsbeleid

De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Diezelfde wet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Drugssquad

Het is belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. De drugssquad kan op die manier snel en daadkrachtig ingrijpen. De drugssquad is een vliegende brigade in de strijd tegen drugsoverlast. Het is een snel opererend interventieteam dat is samengesteld uit politiemensen en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Roosendaal. Met de gemeente Roosendaal komt u in contact via telefoonnummer 140165. De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen belt u vanzelfsprekend 112.

Advertentie
Vorig artikelInbreker aangehouden in bioscoop Roosendaal
Volgend artikelBestuurder onder invloed van drugs aangehouden