Bergen op Zoom - In een woning aan de Saturnuslaan in Bergen op Zoom is vannacht rond 04.30 uur brand ontstaan. De politie gaat er van uit dat de brand is aangestoken en doet onderzoek. Door de brand is aan en in de woning flinke schade ontstaan. De politie vraagt eventuele getuigen, die nog geen contact met ons hebben gehad, zich te melden. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag het zaaknummer 2019-255447. De brand is geblust door de bewoners van de woning en door de brandweer. Hierdoor werd ergere schade en/of letsel voorkomen. Naar de oorzaak van de brand is door de recherche een onderzoek gestart.
Stockfoto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Op de Frisodonk is brand gesticht bij een huis. Een 78-jarige vrouw is ontkomen.

Rond 21.46 uur op vrijdagavond 26 januari werd de brand gemeld. Een voorbijganger zag de brand bij de garage en bonkte op deuren en ramen om de bewoners wakker te krijgen.

Twee garagedeuren stonden in brand. Behalve de brandweer reed ook een agent naar het adres. De bejaarde bewoonster was nog in het huis. Zij opende het rolluik van de voordeur waar zij in de rook stond. De agent hielp haar naar buiten en ze werd door omstanders opgevangen. De brandweer bluste de brand.

De vrouw had zelf geprobeerd te blussen wat niet gelukt was. Omdat zij veel rook in had geademd is zij door ambulancepersoneel geholpen.

De politie heeft het vermoeden dat de brand door brandstichting is ontstaan en is een onderzoek gestart.