Foto: Christian Traets

Op woensdag 9 oktober a.s. organiseert het Bewonersplatform Langdonk voor de wijk een avond met als thema “Veiligheid”. Omdat dit een breed begrip is, worden veel aspecten van veiligheid belicht, zoals inbraakpreventie, brandpreventie maar ook sociale veiligheid. Zo is er informatie te vinden over bijvoorbeeld veilig hang- en sluitwerk, randblusmiddelen en branddetectiemiddelen en buurtbemiddeling.

Veiligheids-scan
Op de wijkveiligheidsavond zullen ook derdejaars studenten van de deeltijdopleiding Integrale Veiligheid van de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch aanwezig zijn. Deze studenten onderzoeken momenteel de wijkveiligheid van Langdonk. Hierbij is de input van de bewoners van uit Langdonk van cruciaal belang. Om een beeld te krijgen van de veiligheidsbeleving zullen zij de bewoners vragen om deel te nemen aan een korte schriftelijke enquête. Deze gegevens zullen worden verwerkt in een wijksveiligheidsscan die de bron zal vormen voor een beleidsnotitie. Zowel de veiligheidsscan alsmede de beleidsnotitie zal worden aangeboden aan de gemeente Roosendaal.

Bewoners van de wijk Langdonk zijn van harte welkom op woensdag 9 oktober a.s. van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Da Vinci College aan de Bovendonk.

Advertentie