Drugspand gesloten
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Een bedrijfspand aan de Schuurakker mag het komende half jaar niet gebruikt worden. Burgemeester Jacques Niederer sluit het pand nadat er recent werd vastgesteld dat er bedrijfsmatige drugsactiviteiten plaatsvonden.

De sluiting gaat in op 8 juli 2019 en duurt tot 8 januari 2020. Zowel de eigenaar van het pand, als de huurder zijn op de hoogte gesteld van deze zogenaamde ‘bestuurlijke maatregel’.

Inval drugssquad
Op 12 april 2019 viel de drugssquad het bedrijfspand aan de Schuurakker binnen. In totaal werd 7,2 kilogram hash aangetroffen. Een deel van deze hash was in blokjes van +/- 100 gram geperst. Het andere deel betrof onbewerkte brokken hash. Er stond een drukpers waarop resten van hash werden gevonden. Dit soort persen worden in het criminele circuit gebruikt voor het bewerken van brokken hash om deze vervolgens in blokken van +/- 100 gram te persen.

Criminaliteit
Burgemeester Jacques Niederer reageert: “Opnieuw een sluiting van een drugspand. In dit geval lijkt het te gaan om bedrijfsmatige verwerking van hash. Daar treden we in de gemeente Roosendaal consequent tegen op. Vandaar deze sluiting van een half jaar.” Verder waarschuwt burgemeester Niederer ook de verhuurders van vastgoed, dat helaas niet alle huurders te goeder trouw zijn. “Goede screening van nieuwe huurders en een regelmatige controle van verhuurde panden kunnen voorkomen dat bedrijfsruimten voor criminele activiteiten gebruikt worden”