Omstreeks 00:30 uur in de nacht van maandag op dinsdag meldden getuigen bij de politie dat zij overlast ondervonden van een groepje jongeren dat zich ophield nabij het winkelcentrum aan de Lindenburg in Roosendaal.

Agenten zijn ter plaatse gegaan, omdat de getuigen meldden dat er met containers gegooid werd en dat één jongen uit het groepje over een geparkeerde auto aan het lopen was. Toen de jongeren hen zagen aankomen stoven ze uiteen en zochten elders een heenkomen. Twee waren er echter niet snel genoeg. Zij werden door één van de politiemedewerkers aangetroffen terwijl ze verstopt zaten achter een geparkeerde auto op de Boudewijndonk in Roosendaal.

De twee jongens, een van 13 en een van 14 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ondertussen is de eigenaar van de beschadigde auto in kennis gesteld en deze heeft aangifte gedaan van vernieling. De auto had deuken opgelopen als gevolg van de ‘wandeltocht’ van één van de jongeren. Aan de auto is een onderzoek ingesteld, maar de door de agenten aangetroffen sporen ‘matchten’ niet met de aangehouden verdachten. Op last van de officier van justitie zijn de twee jongens dan ook direct weer in vrijheid gesteld.

De ouders van beide jongens zijn in kennis gesteld en zij hebben hun zoons weer opgehaald bij het bureau. De zaak wordt verder onderzocht.

Advertentie