Tientallen opsporingsambtenaren aanwezig bij blauw-groene praktijkdag in Roosendaal
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Burgemeester Niederer heeft donderdagmorgen de blauw-groene praktijkdag voor diverse opsporingsambtenaren geopend bij het MEC in Roosendaal.

Dit is een gezamenlijke praktijkdag voor circa 65 opsporingsambtenaren die toezicht houden en handhavend op te treden bij milieuovertredingen zoals het dumpen van (drugs-)afval, illegale jacht en stroperij, drugsoverlast, jeugdoverlast, dierenwelzijn. Het gaat daarbij om politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s).

Ieder jaar vindt deze ‘Blauw en Groen praktijkdag’ plaats in een andere gemeente. Dit keer is Roosendaal aan de beurt en worden er 6-8 casussen behandeld die gebaseerd zijn op actuele ervaringen. De boa’s en agenten houden hun kennis en ervaring op deze manier op pijl, wat de kwaliteit van hun werk ten goede komt. De casussen worden precies nagedaan zoals deze hebben plaatsgevonden en variëren van toepassing van de nieuwe wet Natuur tot de Wet economische delicten, Wet wapens en munitie en Visserijwet tot de Wegenverkeerswet.

De aanwezige diensten zijn: Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, Milieupolitie, Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, diverse gemeenten, Provincie: Samen sterk in Brabant (SSIB), Sportvisserij Zuid-west Nederland, Stichting Brabants Landschap, Zeeuws Landschap en particuliere organisaties belast met toezicht op buitengebied.

Tientallen opsporingsambtenaren aanwezig bij blauw-groene praktijkdag in Roosendaal
Foto: Christian Traets