Bord: "Buurtlabel Veilig Verkeer" - foto: Christian Traets

Het buurtpreventieteam Minnebeek organiseert zaterdag 4 juni een verkeersspeurtocht.

Het buurtpreventieteam heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Eerder zorgde het team voor de inrichting van een 30 km zone in de Ambrozijnberg, een preventieve fietsverlichtingscontrole en voor een preventieve snelheidscontrole.

Dit jaar richt het buurtpreventieteam zich op verkeerstekens en verkeersborden maar vooral op het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens. “Gezien de vele kinderen in onze wijk die zowel binnen als buiten de  wijk met vrachtverkeer geconfronteerd worden, willen we ons middels een speurtocht en kennismaking met een chauffeur en zijn vrachtwagen hen op speelse manier op de gevaren wijzen”, vertellen coördinatoren Trudy Loontjens en Joyce de Lange van het buurtpreventieteam Minnebeek. “Omdat de gevaren ook voor kinderen uit andere wijken gelden, zijn zij evenals ouders van kinderen van harte welkom.”

De verkeersmiddag is zaterdag 4 juni en begint met het samenkomen rond 14.00 uur op Kinderboerderij Minnebeek waar wethouder Saskia Schenk om 14.30 uur met het onthullen van een bord ‘Buurtlabel Veilig Verkeer’ de verkeersactiviteiten beloont. Aansluitend volgt onder leiding van ongeveer 12 vrijwilligers de verkeersspeurtocht.