Foto: Christian Traets

Ze organiseerden al een opschoonactie en hielden ze samen met buurtpreventieteam A-Bergen (Minnebeek) een voetjes-actie in Kroeven en Tolberg. Nu is het tijd om de snelheid in de buurt aan te pakken.

Buurtpreventie Schrijverskwartier heeft in samenwerking met gemeente Roosendaal, Saver, Politie, Traverse en Aramis AlleeWonen een ludieke manier gevonden om in hun buurt de 30 km-zone herkenbaarder te maken. Het buurtpreventieteam heeft dit gedaan door op alle GFT- en restafvalcontainers, een leuke maar toch dwingende 30 km/u-sticker te plakken. Dit geldt voor Bilderdijklaan, Beetslaan, Gezellelaan, Busken Huetlaan, Potgieterlaan en Staringlaan.

Ivo, coördinator van het team,  heeft van tevoren een inventarisatie gedaan en heeft hierbij opgemerkt dat het enthousiasme in de wijk erg groot was om de stickers in te zetten. Hij is samen met zijn team tot eind juni druk bezig geweest om alle stickers op alle containers te plakken.

De sticker is niet bedacht door het buurtpreventieteam maar door een bewoner in de wijk Kroeven. In 2012 presenteerde de bewoner de sticker aan raadsleden die op bezoek waren in de wijk.